Partners2019-06-08T16:36:37+00:00

Partners

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid: het zijn hot topics waarover in heel wat sectoren wordt gesproken. In de horeca is dat niet anders. Het ideale moment dus om daar een project rond te lanceren, dachten de organisaties ViaVia Tourism Academy, Joker en ViaVia Traveller Cafés. Ze sloegen de handen in elkaar met Horeca Vlaanderen en zetten met de financiële steun van MVO Vlaanderen het pilootproject “Grensverleggend Ondernemen” op.

Lees verder om meer over de projectpartners te weten te komen.

Logo ViaVia Tourism Academy

ViaVia Tourism Academy

ViaVia Tourism Academy (VVTA) is een vzw die zich inzet om duurzaamheid en MVO op de kaart te zetten in toerisme en horeca. ViaVia Tourism Academy maakt deel uit van het Joker/ViaVia netwerk. VVTA biedt training en begeleiding op maat, vertrekkend vanuit een jarenlange ervaring en opgebouwde expertise op vlak van duurzaam ondernemen in de brede toeristische sector.

In dit project nam VVTA de rol op van coördinator, en zorgde voor een groot deel van de inhoudelijke invulling.

www.viaviatourismacademy.com

Logo Joker

Joker

Joker Toerisme is als touroperator pionier in duurzaam toerisme sinds zijn oprichting in 1981. In 2018 werd Joker uitgeroepen tot één van de SDG Voices of Belgium, waarbij het bedrijf de ambassadeur was voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Duurzaam ondernemen zit vervlochten in alle vezels van het Joker/ViaVia netwerk. Joker wil als duurzame pionier in de toeristische sector significant bijdragen aan de verduurzaming en mindswitch van de sector, in de eerste plaats in Vlaanderen, tot ver daarbuiten.

In dit project nam Joker een ondersteunende rol op, en maakte mee de duurzaamheidsbevraging op.

www.joker.be

Logo ViaVia Cafes

ViaVia Traveller Cafés 

Er bestaat een uitgebreid netwerk van ViaVia Traveller Cafés wereldwijd, waarvan 5 in België. Deze cafés maken deel uit van het Joker/ViaVia Netwerk. ViaVia Traveller Cafés zijn ontmoetingsplaatsen tussen Oost en West, Noord en Zuid. Het zijn plaatsen om elkaar te ontmoeten, om van de wereldkeuken te genieten en om op ontdekking te gaan. Het stimuleren van sociale innovatie in een inherent deel van de ViaVia missie. Het zijn sociale ondernemingen waarin er veel aandacht is voor MVO en duurzaam omgaan met mensen en de planeet.

In dit project namen ViaVia Traveller Cafés een adviserende rol op, en werden er zaken uitgetest in dit netwerk.

www.viavia.world

Logo Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen is de sectororganisatie van en voor de horeca. De drie pijlers zijn belangenverdediging, ondersteunen en netwerken. Horeca Vlaanderen is actief op Europees, nationaal, Vlaams en lokaal niveau. Horeca Vlaanderen is een bruggenbouwer die zowel lokaal als nationaal banden smeedt tussen ondernemers en de stakeholders in de horeca.

In dit project nam Horeca Vlaanderen de rol van bruggenbouwer op, en zorgde ervoor dat het project de einddoelgroep bereikte.

www.horecavlaanderen.be

Logo MVO Vlaanderen
Logo Vlaanderen

Dit project is ontwikkeld met de financiële steun van MVO Vlaanderen & het Vlaams Departement voor Werk & Sociale Economie.

Klaar om ook grensverleggend te ondernemen?

Sluit je aan bij de duurzame pioniers in de horecasector en start vandaag nog met jouw GVO-avontuur.
Contacteer ons om meer over onze dienstverlening te weten te komen.

Kom maar op!
This website uses cookies and third party services. Ok